Τα Μενού

PLAN YOUR DAY ΖΑΚΥΝΘΟΣ

Για την καλυτερη εξυπηρετηση σας, παρακαλειστε να επικοινωνειτε μαζι μας
τρεις ημερες πριν την ημερομηνια που θα γινει το γευμα.

 

ΒΑΣΙΚΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΕΝΟΥ

ΣΑΛΑΤΕΣ (επιλογη 1-2)
  • Ελληνική σαλάτα
  • Πράσινη σαλάτα
  • Πατατοσαλάτα με μυρωδικά
  • Βραστά κολοκυθάκια με ελαιόλαδο
  • Αμπελοφάσουλα με σκορδαλιά ψωμιού
  • Σαλάτα με πληγούρι
  • Ρεβυθοσαλάτα
  • Φακοσαλάτα
  • Φασόλια μαυροφάσουλα Σάλτσα με ελαιόλαδο με ξύδι ,λεμονιού και μέλι
ΤΥΡΙΑ
  • Φέτα
  • Γραβιέρα
ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΑ (επιλογή 1)
  • Γεμιστά στον φούρνο
  • Μπριάμ λαχανικών στο φούρνο
  • Ιμάμ μελιτζάνες
  • Χοιρινό με πρασοσέλινο
  • Αρνάκι φρικασέ
  • Κότσι στον φούρνο
  • Αρνάκι γκιούλμπασι
  • Σπετιότα ( ψάρι στον φούρνο με ντομάτα και κρεμυδάκι)
  • Γίγαντες στον φούρνο με λαχανικά
BBQ (με επιπλεον χρεωση)
  • Θαλασσινών
  • Κρεατικών
ΓΛΥΚΑ (επιλογή 1)
  • Μπακλαβά
  • Γαλακτομπούρεκο
  • Ραβανί με παγωτό
  • Υποβρύχιο (μαστίχας. Τριαντάφυλλο ,βανίλιας )
  • Σαραγλάκι σιροπιαστό
  • Καταιφάκι σιροπιαστό
  • Χαλβάς σιμιγδαλένιος
ΛΙΚΕΡ
  • Μαστίχα
  • Τεντούρα

Στα παραπάνω menou συμπεριλαμβάνεται :

  • Μεταφορά και διακόσμηση της τραπεζαρίας της βίλλας
  • παράδοσης του μενού στην βίλλα με στημένο –διακοσμημένο τραπέζι και φροντισμένο art de la table
Στα πλαίσια του γαστρονομικού μας πλούτου,παρέχουμε την εκπαιδευτική μαγειρική επί τόπου ,στην κουζίνας της βίλας του μενού ,της επιλογής σας, από την ομάδα των chef μας ,με στόχο να διαδώσετε την ελληνική κουζίνα και στους φίλους σας!!!

Ειδικα μενου απο ολη την Ελλαδα

με προιοντα Π.Ο.Π

ΖΑΚΥΝΘΟΣ

Breakfast
  • Yoghurt with shredded mandolato, pasteli, raisins and honey
  • Zakynthian biscuits made with wine
Starters
  • Mixed Greens Salad
  • Cheese Graviera & Pretza
  • Greek fresh feta
Main
  • Stuffed baked tomatoes with a rice and herb filling
  • Greek Lamb Fikassee with lemon and dill
  • Strapatsada: scrambled eggs with tomato
Desert
  • Greek Baklava
  • Frygania: traditional local trifle
  • Pasteli: sesame and nuts bar

ΜΥΚΟΝΟΣ

Breakfast
  • Greek coffee with tahini
  • Rafiolia of Mykonos: fried, sweet cheese pies
Starters
  • Mostra: barley rusks, shredded tomato and kopanisti cheese
  • Honey pie
  • Kopanisti cheese
Main
  • Spetzofai of Mykonos: sausage and peppers in tomato sauce
  • Lamb fricassee with fresh fennel
  • Kakavia: soup with fish boiled in sea water
Desert
  • Rafiolia of Mykonos: fried or baked sweet cheese pies
  • Pasteli: sesame and nuts bar

ΣΥΡΟΣ

Breakfast
  • Goat's milk
  • Psathouri: traditionally kneaded bread
Starters
  • Fennel pie
  • Octopus with vinegar and sun-dried tomato
Main
  • Goat kid with honey
  • Soutzoukakia (meatballs) with cumin and oregano
  • Sand smelt with fried onions
Desert
  • Loukoumia of Syros
  • Halvadopites: nougat with almonds

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Breakfast
  • Koulouri of Thessaloniki: circular bread with sesame
  • Mountain herbal teas: mountain tea, sage, spearmint, rosemary
Starters
  • Meatballs with trahana
  • Pie with greens
Main
  • Pork with leek and celery
  • Cuttlefish with spinach
  • Cod with tomato and onions
Desert
  • Ergolavos: almond biscuit
  • Touloumbakia: fried batter soaked in syrup

ΚΡΗΤΗ

Breakfast
  • Erontas or dictamo: dittany of Crete
  • Dunking biscuits (with sesame, raisins, walnuts, wine etc)
Starters
  • Pies with mizithra cheese
  • Sygklina: pork, sage, pepper, cumin
Main
  • Cretan pasta: sioufikta, magkiri, hylopites
  • Beef with peas
  • Tzoulamas: liver pie
Desert
  • Mizithropita: pie with mizithra cheese
  • Diples: traditional sweets with thin filo pastry, cinnamon, nuts and honey

ΝΑΞΟΣ

Breakfast
  • Floral honey and thyme honey
  • Arseniko cheese of Naxos
Starters
  • Ham selection: zamboni, syglino, sausages
  • Anchovy cured in vinegar and olive oil
Main
  • Kalogeros: beef with aubergine and cheese
  • Potatoes of Naxos: fried, roast potatoes with herbs, potato salad
  • Lobster pasta
Desert
  • Melahrino: walnut cake with citron
  • Mastic ice cream

ΗΠΕΙΡΟΣ

Breakfast
  • Greek coffee brewed in hovoli (hot ash)
  • Patsavouropita: pie with scrunched filo pastry
Starters
  • Meat pie
  • Lahanopita: pie with wild greens
Main
  • Frygadelia: marinated lamb liver pieces wrapped in caul fat skewered on a spit and grilled
  • Roast lamb with herbs
  • Goat with tomato sauce
Desert
  • Saragli: rolled baklava
  • Galatopita: Greek-style custard pie

ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

Breakfast
  • Pie with feta cheese
  • Floral and thyme honey
Starters
  • Tomato fritters
  • Fava fritters
Main
  • Tyravgoulo: rabbit with cheese and eggs
  • Skordomakarona: thick spaghetti with fried garlic
  • Sfougato: courgettes, potatoes and tomatoes fried in olive oil with eggs, salt and pepper
Desert
  • Kopania: crushed barley rusk with raisins and sesame
  • Koufeto: a traditional sweet of almonds covered with honey

ΙΚΑΡΙΑ

Breakfast
  • Floral honey
  • Pie with greens and fennel
Starters
  • Chickpea fritters
  • Stuffed courgette flowers
Main
  • Soufiko: dish with a variety of vegetables
  • Kakavia: fish soup
  • Variety of grilled fish
Desert
  • Tiganites: Greek-style pancakes with honey
  • Sweet fruit preserves