Catering Services

PLAN YOUR DAY ZAKYNTHOS

« Αυλη Πολιτιστικη Κληρονομια της Ανθρωποτητας »

Η Ελλάδα καθορίζεται από την εξαιρετική ποιότητα των προϊόντων της. Ανάλογα με τις κλιματικές συνθήκες και τη σύσταση της γης κάθε περιοχής, τα παραχθέντα προϊόντα ποικίλλουν αλλά όλα ξεχωρίζουν για την ποιότητα και την εξαιρετική γεύση τους καθώς αναπτύσσονται κάτω από τον Ελληνικό ουρανό.

Κάθε μέρος, από τη Μακεδονία έως την Κρήτη, από τα νησιά του Ιονίου έως τα νησιά του Αιγαίου πελάγους έχει τις δικές του διατροφικές συνήθειες.

Η ομάδα του Plan Your Day και οι εξαιρετικοί και έμπειροι συνεργάτες της, στοχεύουν να σας συστήσουν αυτά τα γευστικά μονοπάτια και να τα ανακαλύψετε μαγειρεύοντας μαζί ή απλά δοκιμάζοντας τις καλύτερες συνταγές που έχουν δημιουργηθεί με τα καλύτερα προϊόντα από όλη την Ελλάδα.

Συνοδεύουμε το μεσημεριανό ή το δείπνο σας με κρασί από τους καλύτερους αμπελώνες της Ελληνικής γης!!!

Στόχος μας είναι οι επισκέπτες μας να εξοικειωθούν με την πλούσια κουζίνα, τις πρωινές μας συνήθειες, να δοκιμάσουν το πρωινό μας μέσα από τα αμέτρητα Ελληνικά προϊόντα, βότανα και πιάτα που βρίσκονται στην καρδιά της Μεσογειακής Διατροφής και σύμφωνα με την UNESCO Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά της Ανθρωπότητας.

Από την Ανατολή ως τη Δύση και την ιστορία τους, οι Ελληνικές γεύσεις βασίζονται σε 4000 χρόνια διατροφικών εθίμων. Αυτό προσφέρει στον επισκέπτη αξέχαστες γευστικές απολαύσεις!!

Ο Αρχέστρατος ήταν ο αρχαίος Έλληνας που έγραψε το πρώτο βιβλίο μαγειρικής στην ιστορία, το 320 π.Χ.

Στόχος μας είναι να απολαύσετε μαζί μας τα βασικά και πιο ιδιαίτερα Ελληνικά πιάτα, έτσι ώστε να συλλάβετε τη γεύση της Ελληνικής γαστρονομίας, την Ελληνική κουλτούρα και να τη μεταφέρετε στη χώρα σας με χαρά και πολλές αναμνήσεις επίσης!!

Η ωρα του Ουζου και του Τσιπουρου

Στην Ελλάδα την χώρα του ήλιου, των χρωμάτων και του καλοκαιριού δεν έχουμε το brunch έχουμε το δεκατιανό στις 10 το πρωί, όμως οι Έλληνες ειδικά στα νησιά πριν το γεύμα γύρω στις 12:30-13:00 συνηθίζουν το διάλλειμα για το ούζο ή τσίπουρο.

Το ούζο είναι το ποτό της συντροφιάς, με ιδιαίτερη γεύση άρρηκτα συνδεδεμένο με τη θάλασσα, τον ήλιο και τη χαρά της ζωής. Με λίγα λόγια είναι το ποτό της Ελλάδας. Με πάγο ή χωρίς, το ούζο είναι το απεριτίφ που πίνεται πριν από το φαγητό για να μας ανοίξει την όρεξη …

Το ούζο ένα τελείως ιδιαίτερο ποτό, με γλυκιά αλλά και συγχρόνως επιθετική γεύση, αποζητάει την παρέα και την απλότητα. Το ούζο πίνεται ανέρωτο, πολλοί προσθέτουν λίγο νερό ή πάγο περιορίζοντας την καυστικότητα του οινοπνεύματος

Συνοδεύεται από μεζέδες ποικιλία από μικρά πιάτα ή ορεκτικά που συνοδεύουν το αλκοολ ,μπαίνουν συνήθως στην μέση του τραπεζιού για μοίρασμα !!

Τα θαλασσινά ορεκτικά και τα τηγανητά με έντονη γεύση, παίζουν πρωταρχικό ρόλο, με τους μεζέδες καταργούμε το πιρούνι και επιτρέπεται το τσίμπημα με το χέρι.

Μια θαλασσινή ποικιλία μπορεί να περιέχει μια τηγανιά καλαμαράκια, γαύρο, αθερίνα, γαριδούλες, κροκέτες μπακαλιάρου, από δίπλα ταραμοσαλάτα, χταπόδι, αβγοτάραχο, γαύρο μαρινάτο, αντσούγιες, τσίρο, ταραμοσαλάτα. Τη διαφορά θα κάνουν όστρακα –ωμά, με λεμόνι ή αχνιστά–, αχινοσαλάτα, σαρδέλα, σουπιά ή καμιά ζαργάνα στη σχάρα.

Μια ποικιλία κρεατικών οφείλει να έχει αλλαντικά με έντονη γεύση (σαλάμι αέρος, παστουρμά κ.λπ.), κεφτεδάκια, χωριάτικο λουκάνικο, λούζα, διάφορα τυριά (κεφαλοτύρι, λαδοτύρι, κοπανιστή, φέτα κ.λπ.) Πασπαρτού, τα ντολμαδάκια, η μελιτζανοσαλάτα, οι ελιές(must!), το τυρί σαγανάκι, ο ντάκος, η ψητή φέτα, ντοματοκεφτέδες (και όλοι οι κεφτέδες), τηγανητές πιπεριές, το αγγούρι με ξίδι και αλάτι, όλα τα τουρσιά.